Ανακοινώσεις Συλλόγου

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

ΕΛΛΑΔΑ

16.08.2019 : 21:45
"Καθημερινή"
Επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την ετήσια λίστα της  «Κατάταξης της Σαγκάης» (ShanghaiRanking) - μία από σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις.

RESOLUTION OF THE AUTH ALUMNI ASSOCIATION FOR THE 100 YEAR ANNIVERSARY OF THE GENOCIDE OF THE GREEKS OF PONTUS AND ASIA MINOR AND THE CHRISTIAN PEOPLE OF THE EAST

ALUMNI ASSOCIATION OF ARISTOTELIAN UNIVERSITY OF THESSALONIKI.

With this resolution, the AUTH Alumni Association would like to support the valiant efforts of Pontian Hellenism to raise international awareness of the Genocide of the Greeks Pontus. This year marks the 100 anniversary of the tragedy.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των Ελλήνων Ποντίων- και των χριστιανικών λαών της Ανατολής- που υπέστησαν Γενοκτονία.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια απο την ημέρα αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα και έναρξης της τρίτης, και πλέον σκληρής, φάσης της Γενοκτονίας.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ οργανώνει εκδήλωση το πρωί της 19ης Μαίου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης με την προβολή δύο ντοκυμαντέρ:
"Η μπάντα" του Νίκου Ασλανίδη και
"Πόντος, οι μεγάλες ώρες" του Στάθη Παρχαρίδη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Υπήρξε μέλος του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13.05.19
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει τις θερμότερες συγχαρητήριες ευχές στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο (Λαμπρυνιάδη).
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπήρξε μέλος του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ. Η ανάδειξή του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας περιποιεί τιμή στο Σύλλογο.

Το ΑΠΘ συγχαίρει το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη

Θεσσαλονίκη, 12.5.2019
Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών
Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των μελών του, εκφράζουν τις θερμότερες συγχαρητήριες ευ-χές στον άρτι εκλεγέντα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, εκλεκτό συνάδελφο, Καθηγητή στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου μας.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Το τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου θα διεξαχθούν Πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Θα υπάρξουν διαφορετικά ψηφοδέλτια για πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις.
Η ανώτατη Παιδεία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ θα διαθέσει τις σελίδες του σε έναν ανοικτό διάλογο για το Πανεπιστήμιο και μεταξύ των υποψηφίων πρυτάνεων και μεταξύ των υποψηφίων αντιπρυτάνεων.
Ο διάλογος θα είναι ανοικτός και για τους διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο αλλά και τους άλλους εργαζόμενους.

ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Επί μέρους ομάδες για την προώθηση των στόχων του οργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη ομάδα έχει στόχο την ενασχόληση με την Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Ο αρχικός πυρήνας της αποτελείται από τους Ομότιμους καθηγητές Ιατρικής Άννα Φαχαντίδου και Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και τον τέως Αρεοπαγίτη Σταύρο Γαβαλά.
Κεντρική ιδέα της συγκρότησής της είναι η οργάνωση συναντήσεων στις οποίες θα διαβάζονται κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας.

“ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ» ΙΑΝΟΣ 7μμ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-4-19

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ στον “ΙΑΝΟ”, την Τετάρτη 10 Απριλίου  2019 στις 7.00 μ.μ.  θα μιλήσει η Χρυσάνθη Καλλίνη Δρ.Κλασσικής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Θέμα ομιλίας :”Νεότερα στοιχεία από την Ανασκαφή στην Βεργίνα. Η λατρεία της Μητέρας των Θεών”. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Θεσσαλονίκη – Αριστοτέλους 7 19:00΄

Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ (Κύπρου): ομιλία Χριστόφορου Πισαρίδη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ δημιουργεί σιγά σιγά ένα είδος δικτύου ανάλογων συλλόγων σε διάφορες χώρες.
Στην Κύπρο δημιουργήθηκε, ήδη, ένας τέτοιος Σύλλογος ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του εκδήλωση στις 17 Απριλίου με τον βραβευμένο με Νόμπελ κύπριο οικονομολόγο Χριστόφορο Πισαρίδη.
Μέσω skype θα συνδεθούμε και εμείς απο τη Θεσσαλονίκη με το χώρο της εκδήλωσης και θα παρακολουθήσουμε την όλη εκδήλωση.
Θα παρέμβει και ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Περικλής Μήτκας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και θα αρχίσει στις 7μμ

Σελίδες