'Αρθρα και Ομιλίες

Η ελληνική αρχαιότητα και η σχέση της με σύγχρονα πολιτικά φαινόμενα

του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΝΙΩΤΗ, Kαθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton

Η "μυθική" προσωπικότητα ενός..."Μακεδόνα εξ Αρκαδίας".

της Βίκυς Χαρισοπούλου (ΑΠΕ- ΜΠΕ)
Ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ τίμησε τον καθηγητή Νικόλαο Μουτσόπουλο
05/12/2016 11:14 ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
“Αρχαιολογικές Έρευνες στη Μακεδονία. Το έργο μιας ζωής” ήταν το θέμα της ομιλίας-αντιφώνησης του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαου Μουτσόπουλου στην εκδήλωση που οργάνωσε, χθες το βράδυ, προς τιμήν του ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, στην αίθουσα “Μανώλης Ανδρόνικος” του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του ελληνοκύπριου διαπραγματευτή πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σε βίντεο ολόκληρη η ομιλία του ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ στην αίθουσα τελετών και σε κείμενο τα κυριότερα σημεία.

Κάθε σελίδα με χάρτη είναι ένα έργο τέχνης

ΓΙΩΤΑ ΜΥΡΤΣΙΩΤΗ

Ο χάρτης του Sanson «Etats de l’ Empire du Grand Seigneur des Turcs en Europe, en Asie et en Afrique», Εκδοση Schenk, Αμστερνταμ 1692. Συλλογή Τρικόγλου.

Γαντοφορεμένα χέρια ξεδιπλώνουν προσεκτικά το λάβαρο του Οθωνα, τη δωδεκάφυλλη Χάρτα του Ρήγα, χειρόγραφους χάρτες του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα, σπάνια χειρόγραφα του Μπάιρον και του Σικελιανού.

Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα του Κρόκου σε ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή: Ενός έτους μονή-τυφλή τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη

Θεσσαλονίκη, 10/10/2016

Ποιά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προτιμάτε;

Ποιά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προτιμάς;
Ποια είναι η πρόταση σου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη; Πως μπορούν να βελτιωθούν οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη; Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις στην καθημερινή σου μετακίνηση και ποια καινοτόμα λύση θα πρότεινες για αυτό; Πως μπορούν να γίνουν πιο ελκυστικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης;

Το περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκαινίασε η κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Σία Αναγνωστοπούλου: Μικρή αύξηση στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, διεύρυνση των προγραμμάτων υποτροφιών και μία συμβολική αύξηση του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση Πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις για μείωση λειτουργικών τους δαπανών, συνιστούν το πλαίσιο της τρέχουσας πολιτικής του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Γιατί διαμαρτύρεστε?

Άρθρο του Πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα στο “Βήμα της Κυριακής”. Θεσσαλονίκη 20.7.2016
Εδώ και δέκα μέρες έχει στηθεί στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δίπλα στο κέντρο της πόλης, ένα σκηνικό αυθαιρεσίας που δεν μας αξίζει και δεν μας τιμά. Χωρίς να ενημερώσουν και, φυσικά, χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν, εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι ‘αντιεξουσιαστές’ έστησαν σκηνές, μαγειρεία και τουαλέτες σε μια σχεδόν στρατιωτική, και πάντως καθόλου άναρχη, κατασκήνωση.

Η ελευθερία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης; Περιορισμένη

του Νίκου Βαρσακέλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντιγράφω από την Magna Charta Universitatum, που υιοθετήθηκε το 1988 στην Μπολόνια από τις αντιπροσωπείες 80 πανεπιστημίων κατά τον εορτασμό των 900 χρόνων του εκεί πανεπιστημίου.1«Η ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία είναι θεμελιώδης αρχή της πανεπιστημιακής ζωής και οι κυβερνήσεις και τα Πανεπιστήμια, στο μέτρο που εξαρτάται από αυτά, πρέπει να εξασφαλίζουν το σεβασμό αυτής της θεμελιώδους αξίωσης».

Το ΑΠΘ εκπέμπει SOS. Αναπάντητες οι εκκλήσεις του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ “Καθημερινή”

Σελίδες