Νέα

Συνέδριο «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία»

 Θεσσαλονίκη, 15/10/2019
Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 (ώρα έναρξης 16.15) και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ (10ος όροφος, Αίθουσα Εκδηλώσεων).
 

Αναγόρευση του Καθηγητή Γεωργίου Χατζηιωάννου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

 
Θεσσαλονίκη, 15/10/2019
Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bordeaux της Γαλλίας, Γεώργιος Χατζηιωάννου, μία σημαντική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση και κύρος.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 17.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

«30 χρόνια Προγραμμάτων Jean Monnet στο ΑΠΘ» Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 15/10/2019
Στο πλαίσιο των δράσεων και υπό την αιγίδα του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝοΠ) του ΑΠΘ και με συμμετοχή όλων των υπευθύνων των δράσεων Jean Monnet στο ΑΠΘ, διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη λειτουργία των Προγραμμάτων Jean Monnet στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στις 18.00, στη Νομική Σχολή (Αίθουσα «Κωνσταντόπουλος» - αίθουσα 112, 1ος όροφος).

InSPIREurope Μία νέα πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ερευνητών που βρίσκονται σε κίνδυνο με τη συμμετοχή του ΑΠΘ και εννέα ακόμη ευρωπαίων εταίρων

 
Θεσσαλονίκη, 14/10/2019
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 9 ακόμη ευρωπαίοι εταίροι συμμετέχουν στο πρόγραμμα InSPIREurope, στόχος του οποίου είναι να διαμορφώσει μία ισχυρή ευρωπαϊκή συμμαχία απέναντι στις διακρίσεις, τις διώξεις, τις παρενοχλήσεις ή τη βία που μπορεί να υφίστανται ερευνητές και ακαδημαϊκοί στην Ευρώπη.

Συνάντηση του Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης με μέλη της ομάδας A.S.A.T. για την υποβολή πρότασης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Θεσσαλονίκη, 14/10/2019
Με μέλη της Ομάδας Διαστημικής και Αεροναυπηγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Aristotle Space and Aeronautics Team - A.S.A.T.) συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

30 χρόνια προγραμμάτων Jean Monnet

Υπο την Αιγίδα του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό του Α.Π.Θ.διοργανώνεται εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριακονταετίας από την καθιέρωση των Προγραμμάτων Jean Monnet.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Συντονισμός: Ελισάβετ Συμεωνίδου - Καστανίδου, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

Εισαγωγή: Πέτρος Στάγκος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος ΚΕΝοΠ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΡΟΜΒΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 9/10/2019
Τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να θέσουν τα ερωτήματά τους απ’ ευθείας ειδικούς επιστήμονες του ΑΠΘ θα έχουν όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, με τίτλο «Η Υγεία της Καρδιάς στην Καρδιά της Κοινωνίας. Ανοιχτή Διαδραστική Ημερίδα Προστασίας και Πρόληψης από την Κολπική Μαρμαρυγή και τη Φλεβική Θρομβοεμβολή».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 11:00-13.30, στo Αμφιθέατρο ΙΙΙ, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.
 

Η Ιατρική στην Αρχαία Αίγυπτο.

Ενδιαφέρον το θέμα "Η Ιατρική στην Αρχαία Αίγυπτο" και πολύ καλός ο ομιλητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, κατά τη σημερινή εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στιγμιότυπα απο την εκδήλωση.

Εγκαινιάστηκε η ενοποιημένη βιβλιοθήκη της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 8/10/2019
Παρουσία των Πρυτανικών Αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, τα εγκαίνια της ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
 

Το πρώτο σχολείο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων διοργανώνει το Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 8/10/2019
 

Σελίδες