Άρθρα και Ομιλίες

Πως θα αναπτυχθούν στα ΑΕΙ τα ερευνητικά αποτελέσματα.

 
Νίκος Βαρσακέλης
Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
(barsak@econ.auth.gr)
 

Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ «Jaimeo Brown: Transcendence»

Θεσσαλονίκη, 28/5/2019
 

Ο ΚΙΠ ΘΟΡΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ INTERSTELLAR, ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ.

 
Προσκεκλημένος των Εκδόσεων "Ροπή" ο Κιπ Θόρν θα βρίσκεται την Παρασκευή 24 Μαίου στη Θεσσαλονίκη.
Θα αναγορευθεί Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ και στις 7μμ το βράδυ της Παρασκευής θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου.
Εκτός απο τη φήμη που απέκτησε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2017, ο Θόρν, καθοδήγησε επιστημονικά τον Κρίς Νόλαν στην ταινία Interstellar.
Να τι γράφει για την ταινία και τον σκηνοθέτη ο διάσημος φυσικός, στο προοίμιο του βιβλίου του που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά απο τις εκδόσεις "Ροπή".

Ομάδα του ΑΠΘ χειρίζεται πείραμα βρασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ

Θεσσαλονίκη, 16/5/2019
 Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 θα εκτοξευθεί από το Kennedy Space Center στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ καινοτομική διαστημοσυσκευή με ισχυρή ελληνική επιστημονική παρουσία. Πρόκειται για την πειραματική συσκευή RUBI (Referencem Ultiscale experiment for Boiling Investigation) που θα μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το σκάφος DragonC20 επάνω σε πύραυλο Falcon 9, στο πλαίσιο της αποστολής Space X CRS-18.
 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

                                                                                               Θεσσαλονίκη, 14/5/2019
Βραβείο Αριστείας στην Έρευνα θα απονεμηθεί στον Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Μιχαήλ, για την έρευνα του με στόχο τη μέτρηση της εμφάνισης και εξάπλωσης της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής από Έλληνες αθλητές.

Οι μητέρες που δεν έγιναν

  Γιορτή της μητέρας σήμερα και ο ναρκισσισμός της μητρότητας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Τι συμβαίνει, όμως, με όλες εκείνες που θα ήθελαν να γιορτάζουν σήμερα; Τις γυναίκες που, λόγω προβλημάτων γονιμότητας, δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί ή δεν θα αποκτήσουν ποτέ; Λένα Παπαδημητρίου 12 ΜΑΪΟΥ 2019, 01:30 - Πώς θα εορτάσει άραγε η Μέγκαν τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας; Ισως με ένα ακόμη τρυφερό ενστατανέ για τις κάμερες, αγκαλιά με τον Baby Sussex (επισήμως «Αρτσι»). Ο Ερρίκος Η’ (αυτός που τίς καρατομούσε όλες, αν δεν του έκαναν τον διάδοχο) θα την ήθελε πολύ για γυναίκα του.

Περί πνευματικών, και άλλων, δικαιωμάτων.

Πολλά μέλη του Συλλόγου με την επιστημονική και συγγραφική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει θα ενδιαφέρονται για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρησης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).
 
VIII. TI EINAI O ΟΣΔΕΛ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Λόγω παραβατικότητας, το βράδυ κλειδώνουν με αλυσίδες οι πόρτες -ακόμη και οι πόρτες ασφαλείας-Αν συμβεί κάτι έκτακτο και χρειαστεί εκκένωση, ο κόσμος θα τρέχει στην κεντρική πύλη μέσα από διαδρόμους

Η επιχειρούμενη υποβάθμιση των Α.Ε.Ι. με τη συγχώνευση και την ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ.
Του Νίκου Παπαϊωάννου
Προέδρου του Τμήματος Κτηνιατρικής
Υποψήφιου Πρύτανη ΑΠΘ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ:ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΜΟΙ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ*^

 

Σελίδες