Επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο ΑΠΘ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Θεσσαλονίκη, 16/10/2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 107ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του '40, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Την τελετή θα ανοίξει η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου με θέμα «1940: Η Άρνηση ως Πρόγραμμα Εθνικής Ανάτασης».

Στη συνέχεια, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Ορχήστρα και η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το μουσικό έργο του Βασίλη Τενίδη «Εισαγωγή 1940, Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο». Την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, συνοδεία της Ορχήστρας του ΑΠΘ.

Είσοδος των Πρυτανικών Αρχών και των μελών της Συγκλήτου του ΑΠΘ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΛΕΤΗΣ
Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ
Διεύθυνση Χορωδίας: Εριφύλη Δαμιανού
ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
του Πρύτανη ΑΠΘ
Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου
ΕΚΦΩΝΗΣΗ
του Πανηγυρικού της ημέρας
από την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με τίτλο:
«1940: Η Άρνηση ως Πρόταγμα Εθνικής Ανάτασης»
ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Αποσπάσματα από το έργο
«Εισαγωγή 1940, Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο»
του Βασίλη Τενίδη
Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» ΑΠΘ
Ορχήστρα ΑΠΘ
Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτριος Δημόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» ΑΠΘ
Ορχήστρα ΑΠΘ
ΛΗΞΗ ΤΕΛΕΤΗΣ – ΔΕΞΙΩΣΗ