Το μουσείου θα στεγαστεί στο κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα φιλοξενεί τις μοναδικές συλλογές φυσικής ιστορίας για την χλωρίδα, την πανίδα, τα απολιθώματα, τα ορυκτά και το  περιβάλλον. Οι συλλογές που ανήκουν στο ΑΠΘ, θα εκτεθούν σταδιακά συγκεντρωμένες στον νέο τους χώρο και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός μεγάλου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου στο μέλλον. Στόχος είναι το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης  να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μαθητές, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Στην τελετή παράδοσης βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Α.Μ.Φ.Ι.Θ., ομότιμος καθηγητής Σπυρίδων Β. Παυλίδης, καθώς επίσης και o διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και [ροέδρος του Συμβουλίου Γεωπάρκων της UNESCO, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλαος Ζούρος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του κτιρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το Δεινοθήριο της Λέσβου», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβουκαι. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ το ωράριο λειτουργίας της είναι: καθημερινές 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 13.00 – 21.00.