Θεσσαλονίκη, 7/2/2020
Τη δυνατότητα σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές κι επιστήμονες να εξοικειωθούν με τη γλώσσα Python δίνει το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών (http://switch.csd.auth.gr/) του Tμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας ημερίδα ενημέρωσης (Info day).
Η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ανοικτό μάθημα στο Διαδίκτυο για την Python και διαλογικοί πράκτορες» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 10.30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αριστοτελείου στο ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο έργο colMOOC.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν:
– το Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα για την Python που θα αρχίσει να προσφέρεται από τις 2 Μαρτίου 2020 δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το μάθημα ξεκινά «από το μηδέν», σκοπεύει δηλαδή να είναι χρήσιμο σε κάθε αρχάριο/α ανεξάρτητα από το υπόβαθρο γνώσεων προγραμματισμού που έχει και την επιστημονική περιοχή στην οποία σπουδάζει ή εργάζεται (θετικές επιστήμες και μηχανική ή ανθρωπιστικές επιστήμες).
– η χρήση διαλογικών πρακτόρων (Conversational Agents) σε διαδικτυακά μαθήματα τύπου MOOC στο πλαίσιο του ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενου έργου «colMOOC: Ενσωμάτωση διαλογικών πρακτόρων και Learning Analytics σε MOOCs».
Εγγραφές:
· στην ημερίδα ενημέρωσης στον σύνδεσμο:
https://sites.google.com/view/python-colmooc/home
· στο Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα για την Python, στην πλατφόρμα της GUNet, στον σύνδεσμο:
https://colmooc.gunet.gr/info/?course=COLMOOC107
Σημειώνεται ότι το ColMOOC (Collaborative Massive Open Online Courses -Συνεργατικά Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα) είναι ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο που αφορά τις δράσεις Συμμαχίες Γνώσης (Knowledge Alliances). Το έργο εστιάζει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών γνώσης και εκπαίδευσης που παρέχονται από τα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέσω της ανάπτυξης Συνεργατικών Μαζικών Ελεύθερων Διαδικτυακών Μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον σύνδεσμο