«Αρχαία Στάγειρα: Ο Τάφος-Ηρώον του Αριστοτέλη»- Απολογισμός του Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 χρόνια»

Θεσσαλονίκη, 9/6/2016

Εκδήλωση για τα «Αρχαία Στάγειρα: Ο Τάφος-Ηρώον του Αριστοτέλη» και για έναν πρώτο απολογισμό του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 χρόνια», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Διδάκτορας Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και Ανασκαφέας Αρχαίων Σταγείρων, Κώστας Σισμανίδης.

Θα γίνει, επίσης, ένας πρώτος απολογισμός του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 χρόνια» από την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Συνεδρίου, Ομ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ ήταν πρωτοπόρος της ιδέας για την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη από την UNESCO. Ήδη από τον Αύγουστο του 2013 ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου, κάτι το οποίο απετέλεσε το έναυσμα για την κατάθεση θεσμικά από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, της πρότασης για το Έτος Αριστοτέλη με τη στήριξη/υπογραφή (endorsement) του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να προβάλει την οικουμενική ακτινοβολία του έργου του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, και την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς όλου του κόσμου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.