Γιατί πρέπει να συναντηθούμε την Τρίτη 7 Ιουνίου.

του Παντελή Σαββίδη, Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.

Το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, όχι μόνο λόγω της βαθύτατης οικονομικής κρίσης αλλά και της αναγκαιότητας προσαρμογής στις διεθνείς εξελίξεις, οικονομικές και κοινωνικές.

Αν δεν υπάρξει αυτή η προσαρμογή, τα πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν άλλη μια μορφή κρίσης η οποία θα τα καθηλώσει.

Κάνοντας αυτή τη διαπίστωση, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ σε συνεργασία με το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και την Πρυτανεία, πραγματοποιούν την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 7μμ εκδήλωση στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων  (Κόκκινο Κτήριο, επι της 3ης Σεπτεμβρίου).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας των Αποφοίτων του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο.

Η συνεργασία αυτή κρίνεται απολύτως απαραίτητη όχι μόνο για τη διατήρηση της σχέσης των Αποφοίτων με το Πανεπιστήμιο αλλά για να παραμείνει το Αριστοτέλειο στην υψηλή θέση αξιολόγησης που διαθέτει ώστε να αποτελέσει ίδρυμα στο οποίο θα σπουδάσουν τα παιδιά μας και θα αποκτήσουν τίτλους που θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς απαιτήσεις.

Ό,τι προσπαθεί να κάνει ο Σύλλογος δεν είναι κοσμικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Αναζητά την ουσία της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο για να βοηθήσει ώστε να έχει το ΑΠΘ την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του ως Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Γι αυτό, σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνάντηση της Τρίτης και να συμβάλλετε με τη συμμετοχή σας στη συζήτηση στην αναζήτηση αποτελεσματικότερων τρόπων λειτουργίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εστίασε, ως σήμερα, τις δραστηριότητες  του Συλλόγου στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα έκαναν γνωστή την ύπαρξη και λειτουργία του.

Είναι καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα, να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη λειτουργία του Συλλόγου προς την κατεύθυνση και άλλων στόχων του.

Σ αυτήν την προσπάθεια είναι αναγκαία η συμμετοχή όσων επιθυμούν να βοηθήσουν.

Επαναλαμβάνω, ο Σύλλογος δεν είναι ένας φορέας για κοινωνικές εκδηλώσεις, μόνο. Αλλά, μια συλλογικότητα που στο νέο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται θεωρείται απαραίτητη συνιστώσα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων .

Τις εμπειρίες ανθρώπων που γνωρίζουν πως λειτουργούν ανάλογοι σύλλογοι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού θα ακούσουμε και στη συνέχεια θα συζητήσουμε με όσους παρευρεθούν.

Σας περιμένουμε.

Παντελής Σαββίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.