Δύο αργυρά, τρία χάλκινα για τους Έλληνες νέους στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Δύο αργυρά, τρία χάλκινα και μια απλή συμμετοχή ήταν οι διακρίσεις που πήραν οι ‘Ελληνες μαθητές που συμμετείχαν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αχρίδα.

Συγκεκριμένα, αργυρό μετάλλιο πήραν οι Δημήτρης Τσιντσιλίδας, από το Γυμνάσιο Καλαμπακίου Δράμας και ο Ραφαήλ Τσιάμης από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης. Χάλκινο πήραν οι Κωνσταντίνος Τομαράς, από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, ο Παρμενίωνας Κουτσογεώργος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, και ο Παναγιώτης Χαντζάρας από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχε και ο Ραφαήλ Βάϊος Μιχαλάκης από το Γυμνάσιο Μεγάρων.

  Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (για μαθητές έως 15,5 ετών) διοργανώνεται από το 1997 κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και σε αυτή συμμετέχουν οι 6 καλύτεροι μαθητές από 11 βαλκανικές χώρες καθώς επίσης και από όσες χώρες θέλουν να συμμετάσχουν ως φιλοξενούμενες (φέτος ήταν 7).

Οι μαθητές από την Ελλάδα επιλέγονται από τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε 4 φάσεις: (διαγωνισμός “Ο ΘΑΛΗΣ”, διαγωνισμός “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, ΕΘΝΙΚΗ  Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και προκριματικός διαγωνισμός τελικής επιλογής της Ελληνικής ομάδας).

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αλέξανδρος Συγκελάκης,από το  Ηράκλειο Κρήτης και Υπαρχηγός ο Γιώργος Αποστολόπουλος, από το Μεσολόγγι