«Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αξίες» & «Ευρωεκλογές 2019»: Δύο νέες εκδηλώσεις από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 7/5/2019

 Συνεχίζονται οι δράσεις του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Tμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Έδρας Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, οι οποίες υλοποιούνται μέσω του προγράμματος #pressEU_NextGen.

Οι δράσεις εντάσσονται στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες εκλογές.

Σήμερα,  Τρίτη 7 Μαΐου 2019, στις  19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Θεσσαλονίκης-ΚΕΔΗΘ και Europe Direct Χαλκιδικής-Business Mentality, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αξίες».

 

Θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ
  • Λίνα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του  ΑΠΘ
  • Απόστολος Πάνας, Επικεφαλής Europe Direct Χαλκιδικής

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Πασχαλίδης, Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

H εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά μέσω live streaming.

H δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Ευρωεκλογές 2019» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 12.00, στην αίθουσα 319 της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, και θα ακολουθήσει συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.