Ημερίδα «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση και Κατάχρηση» από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 27/2/2020

 

Το Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ και το  Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ (ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ), σε συνεργασία με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κεντρικής Μακεδονίας του  Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο  «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση και Κατάχρηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 και ώρες 12:00-18:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γεωτεχνικούς, τους απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή και στο σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και την ευρύτερη κοινωνία.

 

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

–          Η ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, η Συνταγογράφηση και οι επίσημοι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

–          Η διακίνηση και η χρήση παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ο έλεγχος και  οι σημαντικές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

–          Η διαχείριση των κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων  και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλούν.

–          Η παρουσία υπολειμμάτων στα αγροτικά προϊόντα και η ασφάλεια του καταναλωτή

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες:

-Για το Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ: http://www.agro.auth.gr/departments/laboratories/pesticide-science-laboratory

-Για το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ (ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ): https://www.auth.gr/sites/default/files/diepistimoniko_kentro_agrodiatrofis_-_keagro.pdf