Η επιστήμη βγαίνει στα bar!

Το Pint of Science μετά την επιτυχημένη του πρώτη επαφή με  το ελληνικό κοινό επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει πανιά για το Ηράκλειο, τη Σέριφο, και το Βόλο. Ετοιμαστείτε για 3 βραδιές γεμάτες επιστήμη!

Τι  είναι  το Pint of Science;

Είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College of Science Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.  

Πότε και που;

Από τις 20 έως 22  Μαΐου 2019 νέοι και  καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου, και Βόλου, ταυτόχρονα με  συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά το κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες, ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη την αιθανόλη, θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα μπαρ που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και στις πιο αγαπημένες μας γειτονιές. Σε περιμένουμε στο Rehab Pub στη Βαλαωρίτου και στο Bulldogs & The Beast – Pub στην Αλεξάνδρου Σβώλου.

Τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μεταξύ άλλων, με τους πανεπιστημιακούς Κλεομένη Τσιγάνη, Aστροφυσικό, Νικόλαο Θεοδοσίου, Πολιτικό Μηχανικό,  Παντελή Παπαδόπουλο, Αστροφυσικό και Χαρίτωνα Πολάτογλου, Φυσικό, ενώ συζητάμε για επιστήμη και επιχειρηματικότητα με τους The New Raw και Elektronio!

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και καλύπτει επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο καυτές επιστημονικές θεματικές που αφορούν και προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία των ομιλιών είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, και ηλεκτρονικοί υπολογιστές), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Τις επιστημονικές ομιλίες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν  με το ανατρεπτικό τους χιούμορ  οι Science Reactors, και θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο με τις μοναδικές και απολαυστικές  Stand up Science παρεμβολές τους.  

Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε πρώτοι για το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ!

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Κανε κλικ στην ιστοσελίδα του Pint of Science Greece : www.pintofscience.gr

Κάνε Like στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/pintofscienceGR

Κάνε follow στη σελίδα μας στο Instagram: @pintofsciencegreece