Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων στο Τόκιο

Θεσσαλονίκη, 3/5/2019

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Νομικών Διαπραγματεύσεων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Λέντζη.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αποτελούμενη από τις τεταρτοετείς φοιτήτριες Αικατερίνη Καραμουσαλίδου και Δήμητρα Καρακιουλάκη, με αναπληρωματική τη φοιτήτρια Ελένη Ξανθοπούλου, διαγωνίστηκε με την ομάδα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκρίθηκε και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων (International Negotiation Competition -INC), o οποίος θα διεξαχθεί στις 5-9 Ιουλίου 2019, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

O Διεθνής Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων αποτελεί τον παλαιότερο και τον μεγαλύτερο διαγωνισμό διαπραγματεύσεων για φοιτητές Νομικής από όλο τον κόσμο και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Στον διαγωνισμό, μία ομάδα δύο φοιτητών Νομικής Σχολής, εκπροσωπώντας ένα συμβαλλόμενο μέρος/πελάτη, διαπραγματεύεται είτε μια διεθνή συναλλαγή είτε την επίλυση μιας διεθνούς διαφοράς με μια αντίπαλη ομάδα αντίστοιχου αριθμού φοιτητών από άλλη χώρα.