Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικής παρανομίας που παρουσιάζονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως καταγγέλλονται από την επιστολή 471 φοιτητών στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής και στον Πρύτανη του ΑΠΘ.
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, κάνει λάθος στην υποβάθμιση του φαινομένου και στην αναμονή του να γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες του κοινού ποινικού δικαίου. 
Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό και, αν και πότε, θα θελήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενός περιβάλλοντος που θα εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών ή τον εξευτελισμό ανθρώπινων ψυχών. Μέχρι, τότε, τι θα γίνει κ. Υπουργέ;
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Η παρέμβασή της για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων δεν έχει να κάνει με το Πανεπιστημιακό Άσυλο και είναι υποχρέωσή της απέναντι στους φοιτητές, τους γονείς τους και ολόκληρη την κοινωνία που ματώνει για να μπορέσει να συντηρήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Αυτήν την αγωνία της κοινωνίας ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να την παραπέμπει στις καλένδες. Είναι απαράδεκτο να ζητά από φοιτητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών. Είναι ευθύνη της πολιτείας.
Είναι ζήτημα χρόνου η κατάσταση να φθάσει στα άκρα. Ποιος θα έχει, τότε, την ευθύνη;
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί, επίσης, τους κοινωνικούς φορείς σε όλη την Επικράτεια να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός τραγικού φαινομένου και τους παρακαλεί να πάρουν, δημοσίως, θέση στο πρόβλημα.

Το ΔΣ