Θεσσαλονίκη: Μήνυση Καλαφάτη για No Border

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτ. Μπαρμπαρούσης)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο για την επίθεση που έγινε χθες στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης από μέλη του κινήματος No Border όσο και για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μία εβδομάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον παράνομο καταυλισμό και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που γίνονται εκεί, κατέθεσε ο βουλευτής Α΄  Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

Έκανε λόγο για ανομία, σειρά παραβατικών συμπεριφορών και αξιόποινων πράξεων στο πανεπιστήμιο και στην πόλη, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο από την πολιτεία.

Παράλληλα, υπενθύμισε τη συνάντηση πριν από δύο μέρες κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για το θέμα. Όπως είπε, πήραν από τον υπουργό τη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ότι δεν θα ξεφύγει από τη νόμιμη οδό, ωστόσο πριν συμπληρωθούν 24 ώρες, ο Ν. Τόσκας διαψεύστηκε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξακόντισε τα βέλη του και εναντίον της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία σημείωσε ότι αρκέστηκε μόνο στα λόγια. Όπως είπε, αν και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να καταθέσουν από κοινού τη μήνυση, εκείνη έλαμψε δια της απουσίας της.

pontos-news.gr