Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του το ΑΠΘ εν όψει Πολυτεχνείου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ13|11|2019 | 00:23

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου / Φωτογραφία: Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) θα λειτουργήσει κανονικά στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτό διαβεβαίωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του και με εκδηλώσεις που διοργανώνει θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», είπε χαρακτηριστικά. Στον απόηχο των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα προχωρούν σε λουκέτο εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εντός και εκτός των πανεπιστημίων, με επεισόδια.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα -καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι- περιφρουρεί το πανεπιστήμιο και πιστεύουμε ότι στις 18 του μηνός δε θα βγούμε λαβωμένοι», συνέχισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, τονίζοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν επηρεάζεται από τους σχεδιασμούς της Πολιτείας και τα μαθήματα σε όλες τις Σχολές γίνονται κανονικά.
Για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ τόνισε πως «η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας».

Οσον αφορά τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε πως λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς και ότι για τη διοργάνωσή τους εργάζονται από κοινού ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), «για να τιμήσουμε τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τα μηνύματα της εξέγερσης».

«Στόχος μας είναι το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τους φοιτητές μας, τους συλλόγους τους, τους καθηγητές, αλλά και από απλούς πολίτες, οικογένειες με παιδιά, ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε ουσιαστικά τα μηνύματα της εξέγερσης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με θλιβερές εικόνες καταστροφής στη δημόσια περιουσία, που συχνά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tha-leitoyrgisei-apth-stin-epeteio-toy-polytehneioy