ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΒEΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ»

Θεσσαλονίκη, 29/10/2019

Για δεύτερη φορά θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη Ακαδημία Γονέων, με τίτλο «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς», υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την εφηβική ηλικία.

Το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, υπό την επιστημονική εποπτεία της Καθηγήτριας Ασημίνας Γαλλή-Τσινοπούλου, Συντονίστριας του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Εφηβική Ιατρική» και σε συνεργασία με τη Β ́ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

«Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Γυναικολογικά προβλήματα θέματα των έφηβων κοριτσιών», «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στην εφηβική ηλικία», «Εμβολιασμοί στην εφηβική ηλικία – αντιεμβολιαστικό κίνημα», «Προσέγγιση του εφήβου και της οικογένειας» είναι οι θεματικές που θα αναπτύξουν επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα εφηβικής υγείας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ μηνιαίες συναντήσεις, την ημέρα Τετάρτη και ώρες 18.00 με 20.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η πρώτη συνάντηση, με θέμα «Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18.00, με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση akadimiagoneon@gmail.com

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Επιστημονική Υπεύθυνη Ακαδημίας Γονέων «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς», Συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Εφηβική Ιατρική», Καθηγήτρια Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, τηλ. 6932905719