Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 22/10/2019

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις 14 μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2019.

 

Στην Εβδομάδα Επιμόρφωσης συμμετείχαν μέλη διοικητικού και διδακτικού προσωπικού από 20 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Βασικός σκοπός της ετήσιας αυτής διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη νέων και η σύσφιξη των υπαρχουσών συνεργασιών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια (workshops) με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και να συζητήσουν πάνω σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του προγράμματος Erasmus+ και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες του και να παρουσιάσουν τα δικά τους Πανεπιστήμια στους συναδέλφους τους από την Ελλάδα.

 

Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων (workshops) που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής: Digitalization of Erasmus+ mobility procedures, Best practices in the implementation of Erasmus+ International Credit Mobility (KA107), Erasmus+ KA2 projects: preparation and management, Management of Erasmus+ student mobility and Social Erasmus.

 

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό παρακολούθησαν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και επισκέφτηκαν τα μουσεία του Πανεπιστημίου, όπως το Μουσείο Εκμαγείων και το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας. Τέλος, ενημερώθηκαν για αποτελέσματα καλών πρακτικών προγραμμάτων και ιστορίες επιτυχίας φοιτητικών ομάδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που έχουν διακριθεί για την καινοτομία τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eurep.auth.gr/el/staff/training/estw/9th

 

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+.

 

Φωτογραφία 1: Διακρίνονται (στο κέντρο) ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, (από αριστερά) η Πρόεδρος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Σοφία-Ελευθερία Γωνίδα, το μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, Νικόλαος Λιόλιος,  η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, Ιωάννα Γεωργιάδου, και η Διευθύντρια Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων του ΑΠΘ, Αικατερίνη Καλλιαρίδου.

 

Φωτογραφία 2: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ στο Μουσείο Εκμαγείων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

 

Φωτογραφία 3: Οι συμμετέχοντες στην 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

Φωτογραφία 4: Στιγμιότυπο από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την 9η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+.