Σήμερα η εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων για την σύγχρονη τέχνη. Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

H χθεσινή ενημέρωση που έκανε η ομάδα του Σημασιολογικού Ιστού, ήταν ουσιαστικά, ένα σεμινάριο πάνω στις εξελίξεις που αναμένονται στο διαδικτυακό χώρο. Ήταν πολύ καλή. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν, μπορούν να το κάνουν από τη διεύθυνση: http://www.auth.gr/video/16899.

 ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

 Σήμερα, Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις 7 μμ πραγματοποιείται στον Ιανό, η ομιλία του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Μιλτιάδη Παπανικολάου για το πώς ορίζουμε την τέχνη σήμερα και πως γίνεται η πρόσληψή της. Είναι η εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ στην οποία σας καλούμε να παρευρεθείτε.

  Σήμερα, Τετάρτη, επίσης στις 7.30 μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο, διάλεξη της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένης Αδάμ Βελένη με θέμα: “Θέατρο και θέαμα στην Αρχαία Μακεδονία”.

 ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

 Διάλεξη της Δρ. Δέσποινας Μακροπούλου, διευθύντριας της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με τίτλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη – Ο τόπος και ο χρόνος μέσα από τις σωστικές ανασκαφές», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στις 20-03-2014 και ώρα 20.00 στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

 Αύριο επίσης παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά:

Μια υπονομευμένη Άνοιξη: στις ρίζες της οικονομικής εξάρτησης

Θα μιλήσουν:

Ι. Χασιώτης, ομ. καθηγητής ΑΠΘ-πρόεδρος ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Ι. Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ

Γ. Τοζίδης, οικονομολόγος

συντονίζει ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Καραμπελιάς

Αίθουσα Εκδηλώσεων Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4)

Το Δίκτυο Navarino πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα "Η Θεσσαλονίκη-Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, από τις 9.30 μέχρι τις 20.30.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας διαδικτυακά στο 

http://www.eventbrite.co.uk/e/–tickets-10748588317