Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

 

 

Θεσσαλονίκη, 18/12/2019

 

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) συναντήθηκε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στην Πρυτανεία.

Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΠΣΒ συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Μαγειρία.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ΠΟΠΣΒ, τις δραστηριότητές της καθώς και για το ζήτημα του εγγραμματισμού της βλάχικης γλώσσας, που παραμένει προφορική, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την Ομοσπονδία.

Επίσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ επικρότησε τις θέσεις και τις δραστηριότητες της ΠΟΠΣΒ, δηλώνοντας ότι είναι θετικός στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για τη διατήρηση της παράδοσης της βλάχικης γλώσσας.

Φωτογραφία: (Στο κέντρο) Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, (από αριστερά) ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΠΣΒ, Γιώργος Δαρδακούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΣΒ, Δημήτριος Τύρης, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ, Μιχάλης Μαγειρίας, και το Μέλος του ΔΣ της ΠΟΠΣΒ, Αρχοντούλα Τζιμουλίκου.