Συνεργασία Πρυτανείας- Συμβουλίου και Συλλόγου Αποφοίτων

 

TSOU0039 Συμπόρευση και συνεργασία Πρυτανείας- Συμβουλίου και Συλλόγου Αποφοίτων για την επιτυχία των στόχων του Πανεπιστημίου, ήταν το βασικό μήνυμα της χθεσινής συζήτησης για την ανάπτυξη «Καλών Πρακτικών» του Συλλόγου Αποφοίτων.

TSOU0047 καθ. Βασ. Ταρλατζής. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο, την Πρυτανεία και το Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων που θα βοηθήσουν το Σύλλογο Αποφοίτων να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Ιατρικής και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Βασίλειος Ταρλατζής.

TSOU0071καθ. Στάθης Πολυχρονιάδις. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο οποίος έχει εκπαιδευτική εμπειρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργούν ανάλογοι Σύλλογοι στις ΗΠΑ.

TSOU0062 Παντ. Σαββίδης. Μέσω skype  χαιρέτισε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ρίτσαρντ Χάντερ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ Παντελής Σαββίδης, αφού ευχαρίστησε το πάνελ,  είπε πως ο Σύλλογος αναμένει από τους εισηγητές να διατυπώσουν την εμπειρία τους από τα πανεπιστήμια που δίδαξαν και με τη συμβολή των παρισταμένων να γίνει μια σύνθεση προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα.

TSOU0076καθ. Χαρ. Μπουντούλας. Εισηγητές ήταν:

-Ο ομότιμος καθηγητής Χαρίσιος Μπουντούλας  με θέμα: Κύριοι και παράπλευροι στόχοι του Συλλόγου των αποφοίτων, πως δημιουργούνται και πως ενισχύονται οι σχέσεις του Συλλόγου με το Πανεπιστήμιο και πιθανές δραστηριότητες του Συλλόγου για την επίτευξη  των στόχων αυτών.

TSOU0041καθ. Κ. Σιούτας. -Ο καθηγητής  Γεώργιος  Κορφιάτης με θέμα: Εξεύρεση οικονομικών πόρων στην ανωτάτη εκπαίδευση (μέσω Skype)

-O καθηγητής Κωνσταντίνος Σιούτας  με θέμα: Εξεύρεση χορηγών, μέλημα του Συλλόγου ή του Πανεπιστημίου;

TSOU0043 καθ. Γ. Ζαλίδης. -Ο καθηγητής Γεώργιος Ζαλίδης με θέμα: Δημιουργία της έννοιας του αποφοίτου στους φοιτητές και ανάπτυξη ενός δικτύου των αποφοίτων του ΑΠΘ σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

TSOU0027Στη συνέχεια διατυπώθηκαν προτάσεις από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Απο την πλευρά του Συλλόγου Αποφοίτων, την οργανωτική ευθύνη είχε ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ Στάθης Πολυχρονιάδης.

Ολόκληρη η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.