ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 5/10/2019

 

 Υπηρεσίες και φορείς που δρουν από κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και εθελοντικών ομάδων, θα εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και θα διαπραγματευτούν θέματα που καλούνται να διαχειριστούν, στην Ημερίδα, με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 8:30 με 14:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στην Αίθουσα Α, στον χώρο της Δ.Ε.Θ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης, άπτεται τόσο ιατρικών, όσο και επιχειρησιακών θεμάτων και έχει στόχο να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

«Ευελπιστούμε ότι η θεσμοθέτηση της Ημερίδας θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών και φορέων, οι οποίοι παρά τη διαφορετικότητά τους σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας,  καλούνται να δράσουν από κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και να αναδείξουμε τα ποικίλα προβλήματα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίλυσής τους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η θεματολογία περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που θα συζητηθεί στη στρογγυλή τράπεζα, αλλά και θέματα εκπαίδευσης, πρωτόκολλα αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς και ενεργοποίηση μηχανισμών αποκατάστασης ύστερα από περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά για λόγους καλύτερης οργάνωσης της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά: ygeiothes@gmail.com  ή τηλεφωνικά: 2313326140, 2313326238.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, τηλ. 6974000000 & Λαμπρινή Κατρανίτσα, Αντιπύραρχος ΥΙ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός τηλ. 2313326140, 6944838199