Την πιστοποίηση EMOS (European Master in Official Statistics) έλαβε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 26/7/2019

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στα Μαθηματικά του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), έλαβε την πιστοποίηση EMOS (European Master in Official Statistics) για την περίοδο 2019-2023.

 

Η πιστοποίηση χορηγήθηκε από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος της Eurostat και είναι αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές Υπηρεσίες, τις Κεντρικές Τράπεζες των κρατών μελών της ΕΕ και το σύνολο των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Φορέων. Το δίκτυο EMOS περιλαμβάνει 32 προγράμματα σε 19 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το EMOS και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Μαθηματικά, ειδικότερα η Ειδίκευση «Στατιστική και Μοντελοποίηση» έχουν ως στόχο την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση σε θέματα Επίσημων Στατιστικών, συνδέοντας τη θεωρία με το πεδίο των επίσημων στατιστικών και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες δεξιότητες και γνώσεις στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται, παράγονται και διαδίδονται οι επίσημες στατιστικές. Η συνεργασία του προγράμματος με την ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνει διδάσκοντες για τις διαλέξεις και τα μαθήματα στα πεδία των Επίσημων Στατιστικών, καθώς και περιπτώσεις μελέτης και έως πέντε θέσεις πρακτικής άσκησης ανά έτος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τους συνδέσμους:

https://www.math.auth.gr/el/node/3329 (Πιστοποίηση EMOS) &

https://www.math.auth.gr/el/master/maths (ΠΜΣ στα Μαθηματικά)