Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποχαιρετά ένα διακεκριμένο μέλος της οικογένειάς του, τον Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Σειραδάκη

Θεσσαλονίκη, 3/5/2020

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του εξαιρετικού επιστήμονα και διακεκριμένου μέλους της οικογένειας του ΑΠΘ, του Ομότιμου Καθηγητή Ιωάννη Σειραδάκη.

Ο Ιωάννης Σειραδάκης εκλέχθηκε το 1985 Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και το 1995 εξελίχθηκε στη θέση του Καθηγητή. Το 2015 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ. Από το 2011 μέχρι τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Υπηρέτησε την επιστήμη του και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με ευγένεια, σεμνότητα και αφοσίωση. Υπήρξε εξαίρετος ακαδημαϊκός δάσκαλος και ξεχώρισε με το πλούσιο επιστημονικό του έργο. Ως ένας εκ των πλέον ειδικών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές επιστημόνων.