Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ. Τεχνολογία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο πατάρι του “Ιανού” ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ και ο Ιανός πραγματοποιούν εκδήλωση με ομιλήτρια την κ. Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγο, σκηνοθέτρια στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα «Τεχνολογία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς”

Θα προβληθούν οι ταινίες:

O Aμφορέας της Ελευσίνας”, 4′.00”, 2005 (Βραβείο μικρού μήκους Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών Besançon, Γαλλία 2007, Εύφημη μνεία Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών FICAB, Ισπανία 2007),

“Το παράξενο πεπρωμένο της αρπαγείσας κόρης”, 8′.12”, 2009 (Βραβείο μικρού μήκους Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών Αμιένης, Γαλλία, 2010)

“Ροτόντα”, 5′.00”, 2016 (συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Rassegna del Cinema Archeologico, Rovereto, Iταλία, Οκτώβριος 2016, Φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Οκτώβριος 2016, FICAB, Ισπανία, Νοέμβριος 2016)