Υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ το 2ο Συνέδριο Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών στην Καρδιοχειρουργική- 2nd MiECT Update Meeting

Θεσσαλονίκη, 26/11/2019

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Διεθνής Εταιρεία Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών (Minimal Invasive Extracorporeal Technologies International Society-MiECTiS) διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών στην Καρδιοχειρουργική, στις 29-30 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών στην Καρδιοχειρουργική (1st MiECT Update Meeting), το 2ο Συνέδριο (2nd MiECT Update Meeting) αναμένεται να αναβαθμίσει τις γνώσεις σχετικά με την ελάχιστα επεμβατική εξωσωματική τεχνολογία ως την πιο εξελιγμένη τεχνική για τη διενέργεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, παραθέτοντας τις νεότερες διεθνείς εξελίξεις.

Πρόκειται, κατ’ ουσίαν, για το πιο σύγχρονο και αναπτυσσόμενο πεδίο που έχει να επιδείξει η διεθνής καρδιοχειρουργική, με εξαιρετικές προοπτικές και αποτελέσματα που υπόσχονται περισσότερο ασφαλή και αποτελεσματικά χειρουργεία καρδιάς.

Το Συνέδριο, το οποίο είναι διαδικτυακό-Webinar, θα φιλοξενήσει 21 κορυφαίους Καθηγητές Ιατρικής και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και από όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ελάχιστα επεμβατική εξωσωματική κυκλοφορία στην καρδιοχειρουργική, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ό,τι νεότερο υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα. Εκπρόσωποι της διεθνούς βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε καρδιοχειρουργούς, καρδιοαναισθησιολόγους, τεχνικούς εξωσωματικής κυκλοφορίας στην καρδιοχειρουργική, εντατικολόγους, καρδιολόγους και λοιπούς επιστήμονες που ασχολούνται με ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις καρδιάς.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να διαμορφώσει ένα διεπιστημονικό φόρουμ εμπειρογνωμόνων για την ελάχιστα επεμβατική εξωσωματική τεχνολογία στην καρδιοχειρουργική, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας όλων των ειδικών και των ιατρικών ειδικοτήτων στον τομέα αυτό. Απώτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η καθιέρωση της νέας τεχνικής της ελάχιστα επεμβατικής εξωσωματικής κυκλοφορίας ως της μοναδικής για την επιτέλεση καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο, λόγω της αποδεδειγμένης μείωσης των επιπλοκών και της θνητότητας που έχει ως αποτέλεσμα η εφαρμογή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο θα μεταδοθεί απευθείας, χωρίς χρέωση, μέσω του διαδικτυακού καναλιού Livemedia που θα δώσει το live σήμα του στο μεγαλύτερο διεθνές καρδιοχειρουργικό δίκτυο CTSNet, για την παρακολούθηση από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία συνεργασία που πραγματοποιείται ειδικά για το 2nd MiECT Update Meeting, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που προκαλεί στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει δωρεάν και ενεργά, θέτοντας ερωτήσεις μέσω διαδικτύου στους προσκεκλημένους ειδικούς.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο: https://www.miectis.org/

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο:

https://www.miectis.org/miect-2nd-update-meeting-2019/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο και να συμμετάσχουν ενεργά με ερωτήσεις μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.livemedia.com/2miect

Διοργάνωση:

Διεθνής Εταιρεία Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών (MiECTiS)

Πρόεδρος Διοργάνωσης:

Κυριάκος Αναστασιάδης

Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών (MiECTiS)

Γραμματέας:

Πολυχρόνης Αντωνίτσης

Επίκουρος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών (MiECTiS)