Διεθνής διάκριση της A’ Καρδιολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Η ομάδα της Α' Καρδιολογικής Κλινικής που συμμετείχε στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) στο διαγωνισμό ΕSC Guidelines Cardiology Quiz 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση (μεταξύ των πλέον καταξιωμένων, διεθνώς καρδιολογικών κέντρων: του Royal Brompton Hospital του Λονδίνου και του Bakulev Scientific Center της Μόσχας) και τιμήθηκε με βαρύτιμο τρόπαιο. O διαγωνισμός αυτός, που έτυχε πολύ μεγάλης προβολής από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο σε χιλιάδες καρδιολόγους σε όλο τον κόσμο, ήταν διαγωνισμός γνώσεων καρδιολογίας και κατανόησης της εφαρμογής των κατευθυντήριων οδηγιών.

Την ομάδα της Α΄Καρδιολογικής Κλινικής αποτελούσαν ο καθηγητής Χαράλαμπος Καρβούνης, ο αναπλ. καθηγητής Γεώργιος Σιάνος, ο λέκτορας Γεώργιος Γιαννακούλας, οι επιστημονικοί συνεργάτες Απόστολος Τζίκας και Βασίλειος Καμπερίδης και ο ειδικευόμενος της Κλινικής Θωμάς Γκόσιος.
 

Επίσης, ερευνητική εργασία της Κλινικής, με παρουσιαστή τον κ. Καμπερίδη, τιμήθηκε ως ένα από τα καλύτερα moderated posters (μεταξύ >11000 που υποβλήθηκαν και >4500 που παρουσιάσθηκαν στο Συνέδριο).
 

Τα θερμά τους συγχαρητήρια για τη διάκριση εξέφρασαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Γεώργιος Καρακιουλάκης.