1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

  Θεσσαλονίκη, 21/1/2020

Oι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των συχνότερων αιματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της 1ης Ημερίδας Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος που διοργανώνεται από το Παιδοαιματολογικό-Ογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9.00, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ και τελεί υπό την αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, του Ιατρικού Τμήματος και της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Στην 1η ενότητα της Ημερίδας οι ειδικοί θα αναφερθούν σε θέματα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (κακοήθους και μη) και θα ακολουθήσει διάλεξη για το παρελθόν, παρόν και μέλλον του παιδικού καρκίνου. Στη 2η (απογευματινή) ενότητα οι παιδίατροι και άλλοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο διαδραστικό σεμινάριο, με θέμα τη διαφορική διάγνωση και τη θεραπευτική προσέγγιση σε καθημερινά παιδιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν στην αιματολογία-ογκολογία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η εκπαιδευτική Ημερίδα διοργανώνεται για πρώτη φορά και στοχεύει να καθιερωθεί στη Βόρεια Ελλάδα και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο από διαφορετική Κλινική και σε άλλη πόλη, από την Αλεξανδρούπολη ως τα Ιωάννινα».

Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι δωρεάν.