8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο κόσμος το 2020: Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας

Η Πολιτιστική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, διοργανώνει το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 (11:00 πμ. έως 07:00 μμ.) στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον με θέμα: Ο κόσμος το 2020: Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας.

Το Διεθνές Συμπόσιο που αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό της πόλης, ανιχνεύει και αναλύει σε κάθε ετήσια διοργάνωση σημαντικά ζητήματα προβληματισμού γύρω από τις διεθνείς κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, στα οποία καλούνται να καταθέσουν απόψεις και να δώσουν απαντήσεις διακεκριμένοι προσκεκλημένοι διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Στο πρίσμα της πρόσφατης επικαιρότητας και ιδιαίτερα των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, το φετινό θέμα του Συμποσίου είναι περισσότερο από καίριο: Ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται μπροστά σε αναδυόμενα προβλήματα μεγάλης κλίμακας, αστάθεια και συγκρούσεις υπερεθνικών συμφερόντων, και ο παράγοντας της ακυβερνησίας γίνεται καθοριστικός για τις εξελίξεις.

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολιτικοί, θα συζητήσουν πάνω σε θεματικούς άξονες όπως: «Η Ευρώπη σε καιρό αλλαγών», «Λαϊκισμός και η εξουσία του νόμου», «Ο πλούτος της Ελλάδας», «Τουρκία, Νοτιοανατολική Ευρώπη και νέα προσφυγική κρίση».

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι:
Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα θέματα της Μετανάστευσης, της Ασφάλειας, των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Νεολαίας, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και κάτοχος της Έδρας Ελευθέριος Βενιζέλος στο London School of Economics and Political Science, Anders Aslund, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ, Florian Bieber, Διευθυντής του Κέντρου Νοτιοανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας, Marcus Engler, ερευνητής και σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης, Κωνσταντίνος Κωστής, Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Δημήτριος Τσαρούχας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας, Zoran Ilievski, επικεφαλής του τομέα Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο Ss. Cyril and Methodius, Σκόπια, András Szalai, επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Γειτνίασης στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Πανεπιστήμιο και Miroslaw Wyrzykowski, μέλος του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας, το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία του ως ομιλητής ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης (Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19.30, στο ξενοδοχείο Hyatt).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Γενική είσοδος, προπώληση: 5 ευρώ / ταμείο: 9 ευρώ.

* για την προπώληση των εισιτηρίων

• επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου – www.thessalonikisymposium.org
facebook: Thessaloniki International Symposium
• επικοινωνήστε με το Δίκτυο Ναυαρίνο, Απελλού 3 (ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00)
Τ. 2310 260 322 | F. 2310 260 332 | Ε. info@navarinonetwork.org
• επικοινωνήστε με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Φράγκων 6-8
(ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00) T. 2310 551 754 | F. 2310 551 748 | E. info@peebe.gr

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.